januari 26

Tijd voor een goed gesprek

0  comments

Grote kans dat je het gesprek dat ik bedoel al veel vaker voert dan jij je nu bewust bent.
Alleen gaat het gesprek waar ik het over heb gaat momenteel zeer waarschijnlijk een heel andere kant uit. Waardoor het nu eigenlijk nog helemaal niet zo’n goed of fijn gesprek is.

Meer een scheldkanonnade

ik heb het over een gesprek met je onderbewustzijn. Want eigenlijk ben je altijd met z’n tweeën. Je bent een team, je bewuste deel en je onderbewustzijn. 5% versus 95%. Dus als je je team met de neuzen dezelfde kant op wilt krijgen zodat je samenwerkt aan het gezamenlijke doel, dan is het van groot belang om elkaar te steunen.

Eigenlijk voeren heel veel mensen nu al die gesprekken. Als je af en toe hardop praat tegen jezelf praat je eigenlijk tegen je onderbewustzijn. Maar vaak is de toon niet heel complimenteus of flatteus of bemoedigend. Wat een sukkel, kan je jou ook helemaal niks volhouden, dat had je kunnen weten en dan zijn deze denk ik nog mild. Veel vaker lusten de honden er geen brood van. Trap je de poten onder je stoel vandaan.

En wat wel grappig is om te weten is dat je onderbewustzijn alle acties doet met de beste intenties. Die heeft het beste met je voor, wil je veilig houden en het liefst met zo min mogelijk moeite (energiezuinig).

Dus die gedachtes die oppoppen en die automatische piloot acties zijn bedoeld om je te houden bij wat je was.
En dus krijg je de wind van voren als je je gedrag wilt veranderen bijvoorbeeld. Want dat is niet veilig en al helemaal niet energiezuinig want het is nieuw en het kost moeite. Vandaar die negatieve gedachten uit de bullshit radio. Want dat is het natuurlijk wel.

Jij kunt nooit zo slecht zijn als je tegen jezelf vertelt. Echt niet. Want als je je gedrag probeert te veranderen (meer sporten, afvallen, positiever zijn) en je vervalt een keer in je oude patroon dan ben je geen loser. Iedereen mag een keer een foutje maken (of 2) want je kunt de draad zo weer oppakken, niks aan de hand. Iets wat je in je gezin of een goede vriend of vriendin ook zou zeggen om hun een hart onder de riem te steken toch?

Dus ga jezelf zien als je hartsvriendin die je het allerbeste toewenst. Spreek in gedachten of hardop bemoedigende woorden. Als je iets goeds gedaan hebt, er is iets gelukt, je hebt iets volgehouden, goed gedaan! Wat nog sterker binnenkomt is het tegen jezelf in de spiegel vertellen. Kijk jezelf daarbij echt in de ogen en zeg: goed gedaan! En daar mag je best om lachen, dat maakt het wat luchtiger maar niet minder gemeend. Want je moet het wel menen. In het begin is het lastig. Vind je het belachelijk maar het werkt echt. Waarom zou jij jezelf nog langer afkraken? Nou…..


Tags


You may also like

Uitstelgedrag

Uitstelgedrag

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
× Hoe kan ik je helpen?