Chronische pijn, fibromyalgie en de oplossing?

De kans is groot dat als je dit nu leest omdat je worstelt met fibromyalgie en of chronische pijn. En dat je zoekt naar een oplossing of behandeling die wel werkt.
Je bent allicht doodop, je komt je dagen nauwelijks door en je wordt gek van al die pijnklachten. En dan ook nog dat onbegrip van artsen en je omgeving alsof ze je niet geloven. Je weet niet hoelang je dit nog kunt volhouden, en hoe dat moet, leren leven met je chronische pijn…

Je vraagt je af wat er toch mis is met je lichaam, waardoor je al die klachten ervaart en er geen duidelijke verklaring kan worden gevonden door artsen of therapeuten.
Want je voelt het echt in je lijf maar onderzoeken tonen geen verklaring aan en je krijgt te horen dat er niet echt iets mis is en je er maar mee moet leren leven. Of dat het allemaal in je hoofd zit.

En je hebt eigenlijk geen idee hoe je dat moet doen, het is een verschrikkelijk perspectief.
Het enige dat je nu geboden kan worden is medicijnen, fysiotherapie, psycholoog. En dat helpt met wisselend succes, soms tijdelijk, soms helemaal niet. Je vertrouwen is weg.

Ook de term SOLK is misschien wel voorbij gekomen. Inmiddels is de term SOLK verandert in ALK. Van Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten naar Aanhoudende Lichamelijke Klachten.
Want dat de klachten onvoldoende verklaart kunnen worden is dankzij recent onderzoek in de neurofysiologie, immunologie, psychologie en celbiologie niet meer zo.
Daaruit zijn inzichten ontwikkelt die een heel nieuw perspectief bieden op het voelen van pijn, langdurige pijn en de behandeling van chronische pijn. Onder chronische pijnklachten vallen diverse fysieke klachten zoals migraine, prikkelbare darmen en ook aanhoudende vermoeidheid.
En die klachten hebben vaak allerlei namen gekregen zoals fibromyalgie, CVS, PDS, migraine, spanningshoofdpijn om er een paar te noemen.

Het kan echt: pijnvrij worden na fibromyalgie (of andere chronische pijnklachten)!

Die nieuwe inzichten leiden tot therapie waardoor pijn wordt vermindert of zelfs kan verdwijnen. Zonder operaties en medicatie! Hypnotherapie hoort daar zeer zeker bij!
Hierbij wordt gebruik gemaakt van hypnose om je brein o.a. te leren anders met pijnsignalen om te gaan. Goed nieuws voor iedereen met deze klachten en dus ook voor jou.

Dus de zin die je eigenlijk niet meer wilt horen, leer er maar mee leven, hoeft waarschijnlijk ook niet meer over jouw toekomst te gaan.
Er is meer mogelijk dan je nu nog denkt! Ook ik heb dat ervaren en de kans is groot dat dit ook voor jou is weggelegd.
Het is mogelijk weer te kunnen gaan leven ipv overleven en eindelijk het leven te gaan leven dat je wilt. Want ook jij kunt ontsnappen uit die kooi van eeuwige pijn en vermoeidheid en weer voluit gaan genieten en ontspannen. Net als het mij gelukt is.
Zodat jij ook met vertrouwen en plezier naar de toekomst kunt kijken.

Laat mij je helpen dit te bereiken.
Via onderstaande knoppen kun je de juiste kennismakingssessie boeken.
Vraag eerst eens een gratis proefsessie aan of maak voor meer informatie over de programma’s die ik aanbied een gratis en geheel vrijblijvende afspraak.
Bellen en Whatsapp is ook mogelijk.


Ervaar of mijn aanpak wat voor jou is, boek via bovenstaande knop een gratis online 45 minuten ervaar sessie.


5 live (of online) sessies om uit de gevangenis van klachten te stappen.
Boek via bovenstaande knop een gesprek waarin we samen kijken of ik je kan helpen.


8 live (of online) sessies zodat je naast het basis programma nog 3 extra sessies krijgt om je nieuwe leven een vliegende start te geven. Boek via bovenstaande knop een gesprek waarin we samen kijken of ik je op deze manier kan helpen.

Sinds kort ben ik de samenwerking aangegaan met Marjolijn Hut van Praktijk Alwes.
Marjolijn is geen standaard diëtiste, maar eentje die zich naast haar uitgebreide kennis over voeding  heeft gespecialiseerd in onder andere het prikkelbaar darm syndroom (PDS).
Want voeding en darmen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en de inzichten veranderen nog regelmatig.  Voor mensen met PDS bestaat er geen standaard dieet en daarom levert Marjolijn maatwerk. Voor de juiste voeding ben je bij Marjolijn dus in uitstekende handen.
Daarnaast is inmiddels uit onderzoek gebleken, dat het zenuwstelsel van mensen met PDS overprikkelt is geraakt en dat hypnotherapie een hele goede keuze is om die overprikkeling te verminderen. Dit heeft invloed op het spijsverterings- en hormoonstelsel, het immuunsysteem en je gemoedstoestand (emoties en gedrag) en daarmee ook op de hoeveelheid pijn en andere klachten. Net als  bij andere aanhoudende pijnklachten dus.
En daarom hebben Marjolijn en ik besloten om mensen gezamenlijk te begeleiden, ieder vanuit onze eigen expertise, om zo de best mogelijke uitkomst voor onze cliënten te helpen realiseren. Voor meer informatie over Marjolijn kun je haar website raadplegen.

Eindelijk na 23 jaar is het mij gelukt……

Mijn naam is Erica van Leeuwen en zelf heb ik 23 jaar geleefd met fibromyalgie. Ik dacht dat ik er nooit meer vanaf zou komen. Het voelde als een gevangenis waarbij ik altijd met zo’n kogel aan mijn been vast liep. Het voelde als een straf om levenslang te leven met die alles overheersende, bijna altijd aanwezige zeurende pijn. Hierdoor sliep ik slecht waardoor ik altijd doodmoe was. Ik wist niet beter dan dat dit mijn leven voor altijd zou zijn…..zo af en toe, probeerde ik nog wel eens iets in de hoop dat het mij wat verlichting zou kunnen geven maar veel hoop had ik niet.

Na 23 jaar onderging ik therapie (hypnotherapie) waarmee mijn emotionele trauma’s waarmee ik op dat moment erg worstelde, werden opgelost. En tot mijn stomme verbazing verdween na verloop van tijd de fysieke pijn …voor mij geheel onverwachts! Het was eigenlijk de bijvangst van de therapie. Maar wel een geweldige grote. Het heeft nog een hele tijd geduurd voordat ik erop durfde te vertrouwen dat de pijn wegbleef. Het is al ruim 5 jaar geleden inmiddels en ik kan mijn geluk inmiddels niet op. Mijn dagelijks leven en toekomstverwachting zijn totaal veranderd, het is bijna niet in woorden te vatten hoeveel het mij gebracht heeft! Het vervult mij nog altijd met een diepe dankbaarheid dat ik “toevallig” tegen deze therapievorm ben aangelopen waardoor het mogelijk bleek uit die gevangenis te breken.

Ik weet dat het kan: pijnvrij worden na fibromyalgie!

Het heeft er o.a. voor gezorgd dat ik diverse opleidingen ben gaan volgen die met gezondheid te maken hebben. Hierdoor leerde ik veel meer over het menselijk lichaam en het brein en hoe belangrijk ontspannen is. En over emoties en de invloed ervan op hoe jij je dagelijks leven beleefd. Hoe het zit met trauma en fysieke pijn en andere klachten voelen terwijl er geen fysieke oorzaak te vinden. Hoe groot het aandeel onbewust gedrag is in ons dagelijks leven. En ik wilde snappen hoe dat zit met chronische pijn, fibromyalgie en emotionele trauma’s. Want dat dat met elkaar verbonden was, dat voelde voor mij zeker zo…. Het was een leerzame reis en het heeft mij het vertrouwen gegeven dat het geen toeval is geweest. Dat er wel degelijk een mechanisme achter zit dat als je je openstelt voor de mogelijkheid van de pijn los laten, het ook daadwerkelijk kan. En nu kan ik niet wachten om jou daar ook mee te helpen om te ervaren wat er voor jou allemaal mogelijk is!

Een cadeautje voor jou

Ben jij wel benieuwd hoe het is om zo’n diepe trance (hypnose) te gaan? Via onderstaande knop kun je een gratis hypnotische audio ontvangen die je een heerlijk warm gevoel zal laten ervaren. Hoe fijn is dat? Lekker alles even loslaten en onderdompelen in een fijn warm gevoel. Gewoon thuis op jouw favoriete plekje, alleen maar luisteren en ervaren wat er mogelijk is. Laat je verrassen!

× Hoe kan ik je helpen?