Aromatisch voetenbadzout

Het aromatische voetenbadzout is een natuurproduct dat op vele manier je gezondheid positief beïnvloed.

Het voetenbadzout bestaat uit Himalaya-zout en etherische oliën. Het zout bevat diverse (84!) mineralen die opgenomen kunnen worden door de huid, het heeft een zuiverende (detox) werking en het bevordert de bloedcirculatie.

Daarnaast heeft het ook een positieve energetische werking en het zout stimuleert ook nog eens de werking van de toegevoegde etherische oliën.

Hoe gebruik je het?

Als eerste tip: zoals jij het wilt, wat goed voelt voor jou!

Er is geen goed of fout (alleen niet innemen!).

Hieronder geef ik een suggestie, kijk maar wat werkt voor jou!

Wat heb je nodig?

  • bedenk wat je op dit moment behoefte aan hebt. is het rust, ontspanning, loslaten van negativiteit of wat anders? Dat wordt de intentie waarmee je dit voetenbad gaat nemen.
  • teil met lauwwarm water
  • 1 of 2 handdoek(en)
  • lekkere stoel of bank
  • eventueel bloemen(blaadjes), kaarsjes, diffuser met essentiële olie, ontspannende muziek, een boek of tijdschrift.

Zoek een fijne plek om even alleen in alle rust te kunnen gaan genieten van dit voetenbad dat jij jezelf zo gaat gunnen. Maak je plekje zo fijn mogelijk.

Zorg voor een lekkere stoel of plek op de bank, eventueel met een dekentje.Zet iets te drinken klaar zoals water of (kruiden)thee.

Doe de inhoud van het zakje voetenbadzout in het teiltje en vul aan met lauwwarm water.De temperatuur van het water mag aangenaam warm zijn.

Roer zodat de meeste zoutkorrels oplossen. Het water krijgt een lichtroze kleur.Zet het teiltje eventueel op één handdoek.

Ga lekker zitten en denk nog eens na over je intentie. Als je daar helemaal bent kun je gaan beginnen aan je voetenbad.

Ga met je voeten in het bad als de temperatuur goed is voor jou.Ga nu met je gedachten naar je intentie. Bedenk hoe deze wens of gedachten je leven positief zou beïnvloeden en laat je gedachten de vrije loop.Of sluit lekker je ogen en geniet van het stille moment, muziek of wat voor jou werkt.

Extra tip: knikkers kunnen een extra dimensie aan het voetenbad geven. Door met je voeten over de knikkers in het water te gaan geef je jezelf een voetenmassage via de drukpunten onder je voeten!

INCI:Himalaya-zout, lavendel, roomse kamille, geranium, mandarijn, moeder aarde (DGL)

× Hoe kan ik je helpen?