Wat is hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt je in trance gebracht, dat klinkt misschien wat mystiek of misschien schrikt het wel af. Heel vaak vragen mensen zich af wat hypnotherapie nou eigenlijk is. Of je zomaar dingen gaat doen, zonder dat je het wilt, of je de controle kwijt zult raken. Maar grappig genoeg is het een heel natuurlijke staat van zijn.
Een soort trance die je wel eens ervaart als je helemaal verdiept bent in een boek, tv serie of film en je niets hoorde van je omgeving die je iets vroeg.
Of je realiseert je terwijl je auto rijdt dat je al veel verder bent dan je had gedacht!
Je onderbewustzijn neemt het dan even van je bewustzijn over en ben jij in trance.
De automatische piloot is in charge.
Het is ook dezelfde trance die je dagelijks voor het wakker worden of het in slaap vallen ook ervaart, heel natuurlijk dus en niets engs.

5% van ons gedrag is bewust en 95% van ons gedrag is onbewust

Tijdens een hypnotherapie sessie in trance wordt er gewerkt met het onderbewustzijn.
En dat is zo onvoorstelbaar krachtig!
Hierdoor kunnen veranderingen veel makkelijker worden uitgevoerd dan je zelf zou kunnen doen met je bewuste brein.
Het onderbewuste kan tot 200.000 keer meer informatie verwerken dan ons bewuste brein, niet voor te stellen zoveel als dat is.
En ook….5% van ons gedrag is bewust gedrag en 95% van ons gedrag is onbewust en gaat dus op de automatische piloot.
Dat is natuurlijk heel fijn voor alles wat je graag onbewust wilt kunnen doen (ademhalen, bloedsomloop, spijsvertering en bijv. fietsen, lopen enz.)
Maar je snapt wel dat als je bijvoorbeeld  je eetgedrag wilt gaan veranderen dat het wel heel lastig wordt om te veranderen.  Dan moet jij je automatische piloot gaan overtuigen dat het anders moet.

Verschil tussen bewustzijn waar de ratio en bewuste vaardigheden liggen en het onderbewustzijn waar onze onbewuste vaardigheden, normen en waarden, overtuigingen, lange termijn geheugen,identiteit en missie liggen opgeslagen.

Hoewel hypnotherapie heel krachtig en magisch is heb ik natuurlijk geen toverstaf en heb ik ook geen invloed op jouw omstandigheden, laat dat duidelijk zijn.
Jij moet degene zijn die er helemaal voor gaat en overtuigd is dat het moet gebeuren.
Maar ik kan er wel voor zorgen dat jijzelf met behulp van een hypnotherapie-sessie belemmeringen in je leven oplost of overtuigingen verandert.
En daardoor verandert je denken, je gedrag en vaak ook de omstandigheden.
Hierdoor ga je een ontspannener leven tegemoet. Hoe mooi is dat?

× Hoe kan ik je helpen?